A Katasztrófavédelem talált több százezer kéményt, amiknek eddig a létezéséről sem tudtak

ÉLET
2017 december 06., 06:18
comments 86

Eredetileg úgy volt, hogy a Katasztrófavédelemnek csak 1,8 millió kéményt kell ellenőriznie idén. Ezt a számot a korábbi szolgáltatóktól kapott adatok alapján kalkulálták. Ezzel szemben már ebben az évben

2 milliónál is több kéményt ellenőriztek,

találtak ugyanis egy csomót, amik létezéséről eddig csak a tulajdonosaik tudtak.

„Százezres nagyságrendben vannak olyan füstelvezetők, amelyek eddig semmilyen nyilvántartásban nem szerepeltek, azokat feltehetően még soha senki nem vizsgálta meg” - nyilatkozta a Katasztrófavédelem a hvg.hu-nak.

A legtöbb ilyen bujkáló kémény Pest megyei, de Baranyában és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is szép számmal bukkantak elő eddig ismeretlen kémények. A Katasztrófavédelem egyébként készített egy térképet is, ahol mindenki ellenőrizheti, ki és mikor jön ellenőrizni a kéményét. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.