A #metoo az év embere a Time magazinnál

Média
2017 december 06., 13:24
comments 136

A közösségi oldalakon indult #metoo mozgalmat választotta az év emberének a Time magazin. Az októberben indult kampány előzménye az volt, hogy a Weinstein-botrány nyomán egyre több ismert és átlagember állt elő saját szexuális zaklatással kapcsolatos történetével. Magyarországon a #metoo-nak köszönhetően derült fény arra is, hogy Marton László több nőt is zaklatott.

„Ez a leggyorsabb társadalmi változás, amit évtizedek óta láttunk, és bátor nők ezrei - és néhány férfi - egyéni cselekedeteivel kezdődött, akik előálltak, és elmondták a saját történeteiket" - mondta a Time főszerkesztője, Edward Felsenthal az NBC Today című műsorában. A mozgalom résztvevőire úgy hivatkozott, a „csendet megtörők”.

(via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.