A #metoo az év embere a Time magazinnál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A közösségi oldalakon indult #metoo mozgalmat választotta az év emberének a Time magazin. Az októberben indult kampány előzménye az volt, hogy a Weinstein-botrány nyomán egyre több ismert és átlagember állt elő saját szexuális zaklatással kapcsolatos történetével. Magyarországon a #metoo-nak köszönhetően derült fény arra is, hogy Marton László több nőt is zaklatott. 

„Ez a leggyorsabb társadalmi változás, amit évtizedek óta láttunk, és bátor nők ezrei - és néhány férfi - egyéni cselekedeteivel kezdődött, akik előálltak, és elmondták a saját történeteiket" - mondta a Time főszerkesztője, Edward Felsenthal az NBC Today című műsorában. A mozgalom résztvevőire úgy hivatkozott, a „csendet megtörők”.

(via Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.