Kovács Béla kilép a Jobbikból

Nem sokkal azután, hogy vádat emeltek ellene, az EP-képviselő bejelentette, hogy kilép a Jobbikból. Kovács Béla az MTI-hez szerdán eljuttatott nyilatkozatában úgy fogalmazott: nagy örömmel értesült arról, hogy három és fél éves kálváriája után vádat emel vele szemben az ügyészség, mert így végre lehetősége nyílik a bíróság előtt bizonyítékokkal cáfolni az ellene felhozott vádakat, gyanúsítgatásokat.
„Kijelentem most is, hogy sohasem kémkedtem idegen hatalomnak az Európa Unió intézményei ellen, és költségvetési csalást sem követtem el” - hangsúlyozta.
Hozzátette, hogy bízik a független magyar bíróságban, és arra készül, hogy érdemben cáfolja az összes vádat, amire végre érdemi lehetősége nyílik.

„Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ebben az ügyben sem a személyem az igazán érdekes, hanem a velem szemben megfogalmazott vádakon keresztül próbálta a Fidesz támadni a Jobbikot, és tervezi a továbbiakban is szándékosan a választási kampányra időzítve a bírósági eljárást" - mondta Kovács Béla.

Annak érdekében, hogy a személye elleni vádemeléssel ne terhelje a Jobbikot „mint a legesélyesebb, kormányváltó ellenzéki erőt”, a mai nappal kilép a pártból, hogy az alaptalan vádak és a bírósági eljárás ne nehezítse a Jobbik 2018-as választási győzelmét - írta az EP-képviselő.