A héten már hét rádiós frekvenciapályázatot állított le a Kúria

Egyre különösebb kanyart vesz a Fidesz helyi médiás nyomulása, ennek részleteit rögzíti a 24.hu cikke. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy kormány a választások előtt szívesen látta volna, ha szövetségesei teljesen leuralják a vidéki nyilvánosságot. A nyomtatott sajtót lényegében felvásárolták, és a helyi rádiók piacán és töretlenül mentek előre. Ennek első lépéseiről itt írtunk bővebben.

A helyi rádiókat viszont úgy néz ki, hogy nem volt olyan könnyű lenyelni, mint a nyomtatott lapokat. A helyi üzemeltetők pereket indítottak a Médiatanács frekvenciapályázatai miatt. Ezekben ugyan még nincs döntés, de a héten összesen már hét pályázatot állított le a Kúria. Ugyanaz volt az indoklás: ha tovább haladna a folyamat, nyertest hirdetne az NMHH annak visszafordíthatatlan következménye lenne. Tehát később hiába derülne ki esetleg valamilyen jogsértés, a kigolyózott régi rádiósok addigra rég tönkremennek.

Ez a perek kimenetelét egyáltalán nem határozza meg, de egy nagyon fontos hatása valószínűleg lesz. A jövő tavasszal esedékes országgyűlési választások előtt már nem fogják tudni bedarálni ezeket a helyi rádiókat, amik persze nem feltétlenül fellegvárai az ellenzéki nyilvánosságnak, de még nem is egyen-fogaskerekek a kormányzati propagandagépezetben.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.