A héten már hét rádiós frekvenciapályázatot állított le a Kúria

Egyre különösebb kanyart vesz a Fidesz helyi médiás nyomulása, ennek részleteit rögzíti a 24.hu cikke. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy kormány a választások előtt szívesen látta volna, ha szövetségesei teljesen leuralják a vidéki nyilvánosságot. A nyomtatott sajtót lényegében felvásárolták, és a helyi rádiók piacán és töretlenül mentek előre. Ennek első lépéseiről itt írtunk bővebben.

A helyi rádiókat viszont úgy néz ki, hogy nem volt olyan könnyű lenyelni, mint a nyomtatott lapokat. A helyi üzemeltetők pereket indítottak a Médiatanács frekvenciapályázatai miatt. Ezekben ugyan még nincs döntés, de a héten összesen már hét pályázatot állított le a Kúria. Ugyanaz volt az indoklás: ha tovább haladna a folyamat, nyertest hirdetne az NMHH annak visszafordíthatatlan következménye lenne. Tehát később hiába derülne ki esetleg valamilyen jogsértés, a kigolyózott régi rádiósok addigra rég tönkremennek.

Ez a perek kimenetelét egyáltalán nem határozza meg, de egy nagyon fontos hatása valószínűleg lesz. A jövő tavasszal esedékes országgyűlési választások előtt már nem fogják tudni bedarálni ezeket a helyi rádiókat, amik persze nem feltétlenül fellegvárai az ellenzéki nyilvánosságnak, de még nem is egyen-fogaskerekek a kormányzati propagandagépezetben.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.