A Momentum majd akkor áll ki a Jobbik mellett, amikor tisztázzák az orosz kapcsolataikat

POLITIKA
2017 december 07., 15:40
comments 243

A Momentum közleményben reagált arra, hogy a Jobbik 660 millió forintos büntetést kapott az Állami Számvevőszéktől, és emiatt a pártnak nem marad pénze a kampányra, sőt kérdéses, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni a 2018-as választáson. (A Jobbik emiatt egész nap válságtanácskozást tart.)

A Momentum azt írja, hogy kiállnak a Jobbik mellett, de csak ha a párt tisztázza az orosz kapcsolatait. „Az Állami Számvevőszék valamiért éppen a választások előtt emleget tiltott támogatást a Jobbik pénzügyei körül, miközben a Fidesz módszerei ellen nem szólal fel. Bár a Jobbikot ugyanazok a jogok és kötelességek illetik meg, mint minden pártot, amelyik a demokratikus versenyben ma részt vesz Magyarországon, a demokrácia melletti elkötelezettségüket és ártatlanságukat bizonyítaniuk kell” – írja a Momentum, az alábbi kérdésekre várva a választ:

  • Miért nem vizsgálták érdemben KGBéla ügyét?
  • Hozott be orosz pénzt a Jobbikba Kovács Béla?
  • Hogyan engedhette meg magának a párt több ezer plakát bérlését, majd felvásárlását?
  • Üzletel még egymással Kovács Béla és Szabó Gábor pártigazgató?
A Momentum éjjel átragasztja a kormány propagandaplakátjait 2017. április 10-én.
photo_camera A Momentum éjjel átragasztja a kormány propagandaplakátjait 2017. április 10-én.


„Ha a párt ezekre a kérdésekre kielégítő válaszokat ad, a Momentum kész támogatni a hatalommal szembeni fellépést” – írja a Momentum.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.