A Momentum majd akkor áll ki a Jobbik mellett, amikor tisztázzák az orosz kapcsolataikat

2017 december 7., csütörtök 15:40
243

A Momentum közleményben reagált arra, hogy a Jobbik 660 millió forintos büntetést kapott az Állami Számvevőszéktől, és emiatt a pártnak nem marad pénze a kampányra, sőt kérdéses, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni a 2018-as választáson. (A Jobbik emiatt egész nap válságtanácskozást tart.)

A Momentum azt írja, hogy kiállnak a Jobbik mellett, de csak ha a párt tisztázza az orosz kapcsolatait. „Az Állami Számvevőszék valamiért éppen a választások előtt emleget tiltott támogatást a Jobbik pénzügyei körül, miközben a Fidesz módszerei ellen nem szólal fel. Bár a Jobbikot ugyanazok a jogok és kötelességek illetik meg, mint minden pártot, amelyik a demokratikus versenyben ma részt vesz Magyarországon, a demokrácia melletti elkötelezettségüket és ártatlanságukat bizonyítaniuk kell” – írja a Momentum, az alábbi kérdésekre várva a választ:

  • Miért nem vizsgálták érdemben KGBéla ügyét?
  • Hozott be orosz pénzt a Jobbikba Kovács Béla?
  • Hogyan engedhette meg magának a párt több ezer plakát bérlését, majd felvásárlását?
  • Üzletel még egymással Kovács Béla és Szabó Gábor pártigazgató?
A Momentum éjjel átragasztja a kormány propagandaplakátjait 2017. április 10-én.


„Ha a párt ezekre a kérdésekre kielégítő válaszokat ad, a Momentum kész támogatni a hatalommal szembeni fellépést” – írja a Momentum.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt