Új szintre lépett a brüsszeli eljárás a magyar menekültügyi szabályok ellen

eu
2017 december 07., 09:19
comments 24

Második szintre lépett az a kötelezettségszegési eljárás, amelyet az Európai Bizottság még 2015-ben indított azért, mert Magyarországon rosszul bánnak a menekültekkel.

A bizottság szerint nem jutnak méltányos eljáráshoz, nem megfelelő körülmények között tartják őket, és kiutasításuk módja sem felel meg sokszor az EU-s szabályoknak.

A tranzitzónának nevezett röszkei fogolytábor.
photo_camera Tranzitzóna Röszkénél. Fotó: Botos Tamás/444

A magyar kormánynak mostantól számítva 2 hónapja van tenni valamit, ha a bizottság nem lesz elégedett, akkor ebben az ügyben is az EU bíróságához fordulnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.