Hende Csaba, Puskás Tivadar és a pingvin

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A hót béna rész...

Szombathelyen több mint 2,2 milliárd forintos beruházással fedett műjégpálya épül, aminek az alapkövét délután rakták le a vasi megyeszékhelyen. A szombathelyi Tófürdő területén már meglévő szabadtéri műjégpálya megmarad, mellette épül fel az új fedett jégcsarnok, amiben egy 60×30 m-es pálya alkalmas lesz hokimeccsek és rövidpályásgyorskorcsolya-versenyek rendezésére, illetve szeretnék Szombathelyen újra meghonosítani műkorcsolyát és a jégtáncot is.

Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen a sportolás fontosságára, egészségmegőrző szerepére hívta fel a figyelmet. Azt mondta, az olyan sportcélú beruházások, mint a Haladás Sportkomplexum, a felújított fedett uszoda és a megépülő fedett jégcsarnok egyszerre szolgálják az élsportot és a tömegsportot, valamennyi szombathelyi számára épültek és várják a fiatalokat.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere az ünnepségen arról szólt, hogy 1987-ben már a szabadtéri műjégpálya átadásakor szóba került a fedés szükségessége, de anyagi források hiányában nem volt rá lehetőség. Szerinte külön öröm, hogy most egy új fedett jégcsarnok épülhet fel 450 fős lelátóval, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke szerint a szombathelyi jégkorongcsapat az utánpótlás versenyeken eddig is eredményesen szereplő Pingvineknek nagy előrelépést jelenthet, hogy a létesítmény felépülése után évente 11 hónapot edzhetnek.

Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke az MTI-nek azt mondta: tao-forrásból és támogatásokból származik a fejlesztéshez szükséges pénz 70 százaléka, a 30 százalék önerőt pedig a terület megvásárlásával sikerült felmutatniuk. Napokon belül megkezdődik a fedett jégcsarnok építése, a munkálatok várhatóan 18-24 hónapig tartanak – mondta.

A kibaszott király rész!!!

Fotó: Hende Csaba/Facebook
Fotó: Hende Csaba / Facebook
Fotó: Hende Csaba / Facebook
Fotó: Hende Csaba / Facebook

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.