„Ízlés dolga, hogy ezen ki tud nevetni, és ki az, aki nem tud nevetni” – értékelte a Fidesz a képviselője Soros-disznózását

A nap híre volt, hogy Pócs János fideszes képviselő olyan képet posztolt, amin egy Ő VOLT A SOROS feliratú leszúrt, összeégetett disznó fölött vigyorog egy csapat ember, és azt írta hozzá: „A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van... :) Jó étvágyat!”

Miközben a sztorit felkapta a világsajtó is, Pócs János a 444-nek azonnal tagadott. Azt mondta, a disznónak semmi köze Soroshoz, eszébe sem jutott Soros György, amikor kiposztolta a Facebookra a leölt disznó fotóját, rossz az, aki rosszra gondol. (Vagy ahogy a New York Times megfogalmazta: „Pocs denied any connection between Soros and the pig.”)

Az, hogy a fotónak ekkora visszhangja lett, láthatóan a Fideszt is meglepte, ugyanis Pócs nyilatkozatát nem annyira sikerült egyeztetniük a máskülönben katonás rendben, központi közleményeket ismételgető párttagokat felkészítő kommunikátoroknak.

A Fidesz szóvivője, Puskás Imre például a pénteki sajtótájékoztatóján az RTL Híradó felvételei szerint azt mondta a témában, hogy óvatosabban kellene tréfálkozni. Puskás azt mondta:

„Ízlés dolga, hogy ezen ki tud nevetni, és ki az, aki nem tud nevetni.”

Nem határolódott el Pócs Jánostól, ami nem meglepő. (RTL Híradó)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.