„Ízlés dolga, hogy ezen ki tud nevetni, és ki az, aki nem tud nevetni” – értékelte a Fidesz a képviselője Soros-disznózását

divat
2017 december 08., 20:12
comments 301

A nap híre volt, hogy Pócs János fideszes képviselő olyan képet posztolt, amin egy Ő VOLT A SOROS feliratú leszúrt, összeégetett disznó fölött vigyorog egy csapat ember, és azt írta hozzá: „A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van... :) Jó étvágyat!”

link Forrás

Miközben a sztorit felkapta a világsajtó is, Pócs János a 444-nek azonnal tagadott. Azt mondta, a disznónak semmi köze Soroshoz, eszébe sem jutott Soros György, amikor kiposztolta a Facebookra a leölt disznó fotóját, rossz az, aki rosszra gondol. (Vagy ahogy a New York Times megfogalmazta: „Pocs denied any connection between Soros and the pig.”)

Az, hogy a fotónak ekkora visszhangja lett, láthatóan a Fideszt is meglepte, ugyanis Pócs nyilatkozatát nem annyira sikerült egyeztetniük a máskülönben katonás rendben, központi közleményeket ismételgető párttagokat felkészítő kommunikátoroknak.

A Fidesz szóvivője, Puskás Imre például a pénteki sajtótájékoztatóján az RTL Híradó felvételei szerint azt mondta a témában, hogy óvatosabban kellene tréfálkozni. Puskás azt mondta:

„Ízlés dolga, hogy ezen ki tud nevetni, és ki az, aki nem tud nevetni.”

Nem határolódott el Pócs Jánostól, ami nem meglepő. (RTL Híradó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.