Felülbírálta idióta kifogását a MÁV, vasárnap emléktáblát kaphat Puczi Béla

POLITIKA
2017 december 09., 16:20
comments 54

Mégis emléktáblát kap a Nyugati Pályaudvar oldalában Puczi Béla, a marosvásárhelyi pogrom cigány hőse, írja a 24.hu. A december 10-i ünnepség Facebook-eseményénél a szervezők azt írják, hogy

minden engedély beszerzése és a MÁV nagyvonalú hozzájárulása után 

kerülhet sor a táblaavatásra. Emlékezetes: még nyáron keresték meg a Roma Büszkeség Nap szervezői a vasúttársaságot, hogy az októberi esemény során emléktáblát avatnának Puczinak. Az engedélyek megszerzése, a tábla elkészítése után, a felvonulás előtt három nappal talált idióta kifogást a MÁV:

szabály, hogy csak MÁV-dolgozókra emlékező táblákat lehet kihelyezni az épületeikben. 

Puczi Bélához kötik az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogrom során elhangzott legendás mondatot:

"ne féljetek magyarok, itt vannak a cigányok!"

Tettéért, hogy segített a magyaroknak, elítélték, és börtönbe zárták Romániában. Menekültként érkezett Magyarországra szabadulása után, utolsó éveiben hajléktalanként élt a Nyugati téren. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.