Az MSZP-nek sikerült egy olyan miniszterelnök-jelöltet találnia, aki már egy 0 százalékos párt jelöltje sem akart lenni

politika
2017 december 10., 13:44
comments 618

Kiszivárgott egy hangfelvétel egy rejtélyes, emiatt a felvétel miatt indult blogon, amin Karácsony Gergely arról beszél, hogy már annak sem nagyon örült, hogy ő lett a Párbeszéd – tehát még nem is az MSZP – miniszterelnök-jelöltje:

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.”

link Forrás

Karácsony a Facebookon reagált a felvételre, és megerősítette, hogy igazi a felvétel, sőt azt állítja, tudja is, ki készítette, de nem árulja el: „Köszönöm az ingyenreklámot! Ez a titkos hangfelvétel is csak azt bizonyítja, hogy én nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért. A stílusért persze elnézést kérek, de úgy tudtam, hogy a barátaimmal beszélgetek, őszintén. Sajnálom, hogy valaki visszaélt a bizalmammal. Pontosan tudom, hogy ki készítette a hangfelvételt, de nem fogom elmondani. Egyrészt mindegy is, másrészt meg úgysem tudom bizonyítani. De a véleményem megvan.”

Az Index szerint az Együtt hétfői elnökségi ülésén rögzíthették a hangfelvételt. Az Együtt, Karácsony eddigi egyetlen szövetségese a zuglói polgármester MSZP-hez való közeledésének hírére azonnal közleményt adott ki arról, hogy szó sem lehet közös listáról, vége az együttműködésnek.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Itt írtunk arról, hogyan jutottunk odáig, hogy Karácsony Gergely pár nappal azután, hogy még azt is letagadta, tárgyalt az MSZP-vel, a szocialisták miniszterelnökjelöltje lett.

A hangfelvétel alapján a saját miniszterelnök-jelöltjét megbuktató MSZP-nek sikerült új jelöltnek egy olyan embert találnia, aki már egy 0 százalékos párt jelöltje sem nagyon akart lenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.