Az MSZP-nek sikerült egy olyan miniszterelnök-jelöltet találnia, aki már egy 0 százalékos párt jelöltje sem akart lenni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kiszivárgott egy hangfelvétel egy rejtélyes, emiatt a felvétel miatt indult blogon, amin Karácsony Gergely arról beszél, hogy már annak sem nagyon örült, hogy ő lett a Párbeszéd – tehát még nem is az MSZP – miniszterelnök-jelöltje:

„Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kibaszott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok.”

Karácsony a Facebookon reagált a felvételre, és megerősítette, hogy igazi a felvétel, sőt azt állítja, tudja is, ki készítette, de nem árulja el: „Köszönöm az ingyenreklámot! Ez a titkos hangfelvétel is csak azt bizonyítja, hogy én nem egóból vagy hataloméhségből, hanem felelősségtudatból csinálom, amit csinálok, és nem áltatom magam azzal, hogy Zugló polgármestereként is teszek eleget a változásért. A stílusért persze elnézést kérek, de úgy tudtam, hogy a barátaimmal beszélgetek, őszintén. Sajnálom, hogy valaki visszaélt a bizalmammal. Pontosan tudom, hogy ki készítette a hangfelvételt, de nem fogom elmondani. Egyrészt mindegy is, másrészt meg úgysem tudom bizonyítani. De a véleményem megvan.”

Az Index szerint az Együtt hétfői elnökségi ülésén rögzíthették a hangfelvételt. Az Együtt, Karácsony eddigi egyetlen szövetségese a zuglói polgármester MSZP-hez való közeledésének hírére azonnal közleményt adott ki arról, hogy szó sem lehet közös listáról, vége az együttműködésnek.

Fotó: Botos Tamás / 444

Itt írtunk arról, hogyan jutottunk odáig, hogy Karácsony Gergely pár nappal azután, hogy még azt is letagadta, tárgyalt az MSZP-vel, a szocialisták miniszterelnökjelöltje lett.

A hangfelvétel alapján a saját miniszterelnök-jelöltjét megbuktató MSZP-nek sikerült új jelöltnek egy olyan embert találnia, aki már egy 0 százalékos párt jelöltje sem nagyon akart lenni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.