Nem tud megfelelő körülmények között edzeni a világbajnoki érmes Baji Balázs, mert nem készült el időben az atlétikai pálya felújítása

2017 december 10., vasárnap 20:11
57

„Azt nem tudom, miért késlekedik a BOK-átadás, de tény, hátráltatja idénybeli felkészülésemet” - nyilatkozta a Borsnak Baji Balázs, aki idén futóként megszerezte az első magyar világbajnoki érmet.

Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

Az atlétikai szövetség október közepén jelentette be, hogy hosszas előkészítő munkát követően, a Nemzeti Sportközpontok és a fejlesztési minisztérium segítségének köszönhetően teljeskörű felújításon esik át a BOK csarnokban található atlétikai pálya. Az ígérték, hogy a felújított létesítmény november közepétől lesz használható.

Nem lett kész még most sem. Ráadásul nemcsak a BOK-pályát újítják fel, hanem ezzel egyidőben Baji klubjának, a Honvédnak a futófolyosóját is. Így aztán kényszerből az Ikarus-pályán egy nagyon szűk helyen gyakorol a vébébronzérmes gátfutó.

Baji a helyzetről azt mondja, hogy szerencsére a téli fedett pályás idényben zömmel külföldön versenyez, de a magyar bajnokságot nem akarja kihagyni. 

Edzője, ifjabb Tomhauser István szerint az Ikarus futófolyosója is több a semminél, de igazán színvonalasan a BOK-ban tudnának felkészülni. 

Spiriev Attila, a magyar atléta-válogatott technikai igazgatója azt nyilatkozta, hogy nemcsak Bajit érinti rosszul a helyzet: „Ha az utánpótlás korosztály legjobbjait is ide számítom, akkor több száz atléta kényszerül más edzéslehetőség után”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt