A nagy fekete semmi látható az aradi vértanúk emléktábláján, amelyet a csepeli önkormányzat elrontott, de azt ígérte, hogy kijavítja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Először 2001-ben avatták fel az aradi vértanúk emléktábláját Csepelen az Aradi vértanúk útja és a Szentmiklósi út kereszteződésében. Akkor még nem volt vele semmi baj.

Fotó: Google Street View

Viszont az emléktábla egy magánház kerítésére került, amelynek tulajdonosa - az alpolgármester szerint - elkezdett bérleti díjat követelni. Így aztán egy méterrel kijjebb rakták a táblát, amelyet október 6-án a kellő ünnepélyességgel avatott fel Németh Szilárd országgyűlési képviselő, volt csepeli polgármester, Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere.

Fotó: csepel.hu

Csakhogy az új táblán két komoly hibát is vétettek: az első sorban azt írták, hogy 1848. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkat, holott a kivégzések 1849-ben voltak, és alul Kazinczy Lajosról is azt írják, hogy nem 1849-ben, hanem már jóval a világosi fegyverletétel előtt, 1848. október 25-én meghalt.

A felirat a képre kattintva jobban olvasható.Fotó: csepel.hu

Miután ezt megírtuk, Csepel önkormányzata bocsánatot kért, és megígérte, hogy kijavítja a hibát. Csepeli olvasónk küldött képeket, hol tartanak a javítással két hónappal a sajnálatos események után. Itt:

Fotó: Olvasónk

UPDATE 12.12 A csepeli önkormányzat kedden válaszolt a cikk megírásakor elküldött kérdésemre: „Az aradi vértanúk emléktáblájának javítása folyamatban van, a tábla hamarosan elkészül.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.