Vona Gábor az utcára hívja az embereket, és azt ígéri, jövőre leváltják a kormányt

2017 december 11., hétfő 11:53
375

Napirend előtti felszólalásában Vona Gábor példátlan támadásnak nevezte, ahogyan az Állami Számvevőszék fellépett pártjával szemben, négy hónappal a választás előtt. Orbán szerinte egy korrupt zsarnok, aki az eljárással megpróbálja megsemmisíteni az ellenzék legerősebb pártját, hogy diktatúrát valósíthasson meg. De Vona szerint ez nem fog menni, és 2018 a lázadás éve lesz.

Az ÁSZ döntése elleni tiltakozásképpen pedig

péntek délután ötre fáklyás demonstrációt hirdetett Budapestre.

Bár korábban arról beszélt, hogy a brutális bírság miatt kétséges még az indulásuk is, most Vona már azt vázolta, mit terveznek a választás megnyerése után. Hat területen kezdik el az ország újjáépítését: a biztonság erősítése, a demokrácia helyreállítása, a versenyképesség erősítése, a nemzetközi elszigeteltség mérséklése, az elvándorlás mérséklése, a korrupció megszüntetése.

Dömötör Csaba, a Rogán-minisztérium államtitkára minderre úgy reagált, hogy a Jobbik elnöke éppen akkor hozza fel a korrupció kérését, amikor a legsúlyosabb korrupciós botrányba keveredtek, egy oligarcha felvásárolta őket, majd ezután a választóknak könyörögnek pénzért. Az államtitkár szerint Vona Gábornak inkább szellemi és anyagi szponzorainak képét kellene kihelyeznie: Havas Henrikét, Heller Ágnesét és Simicska Lajosét. (Via MTI, Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt