Ibrahimovic miatt robbanhatott ki a balhé a City-United után

A város hagyományaihoz méltó verekedéssel zárult vasárnap a manchesteri derbi, aminek a részletei eddig is ismertek voltak, azt viszont nem tudtuk, hogy min kapott össze az öltözőben egy rakás fiatal milliárdos.

Az eddigi hírek arról szóltak, hogy a United edzője, Jose Mourinho szólt be először a 2:1-es győzelmet túl hangosan ünneplő City-stábnak, a spanyol Marca viszont most azt állítja, hogy nem ez volt a szikra. Hanem az, hogy Guardiola valamelyik beosztottja odavetette Ibrahimovicnak, hogy „Ibra, sokat pofázol, de keveset mozogsz”.

Állítólag a beszóló fél gyorsan elbújt az öltözőben, a United ideges képviselői pedig a City még elérhető tagjain kezdték el levezetni a mérgüket. A verekedésben körülbelül húszan vettek részt, néhány tárgy is elrepült, és Mourinho csak ekkor jelent meg a színen visszafogottabb ünneplést követelni. Ez csak olaj volt a tűzre, Ederson, a City brazil kapusa és Mourinho portugálul ordibáltak egymással, Lukaku pedig ügyesen fejbe dobta a City egyik orvosát.

Érdemes felidézni, hogy Ibrahimovic és Guardiola konfliktusa még Barcelonába nyúlik vissza, amikor az előbbi az utóbbi tanítványa volt. A svéd csatár azóta számtalanszor elmondta, hogy a katalán edző egy barom, aki soha nem értette meg az ő zsenialitását.

Az angol futballszövetség mindenesetre vizsgálja a történteket, a két klub szerdáig kapott időt arra, hogy elmagyarázzák a történteket.