Németh Szilárd rokona 16 millióért faraghatja meg Regős Bendegúz szobrát Csepelen

MŰVÉSZET
2017 december 13., 21:42

16 millió forintot fizet csepel Sárossy Tibor szobrásznak, hogy formáljon a kerület lakóinak egy jelenetet az Indul a bakterház című örökzöldből, egész pontosan egy életnagyságú bronz szoborcsoportot, közepén természetesen Regős Bendegúzzal, a banyával és a kutyával, mindezt egy kőtalapzaton. A szerződés még a nyáron köttetett, de hamarosan át kell adni a művet, amit februárban avatnak fel. A szoborcsoport a Királyerdei Művelődési Ház előtt áll majd, megvilágítását, a környező terepet a Csepeli Városgazda Zrt. készíti el.

A történetben azért sincs sok meglepetés, mert ha Csepel és szobor, akkor Sárossy Tibor. A művész Németh Szilárd egykori polgármester és rezsibiztos, jelenlegi Fidesz-alelnök rokona és jó barátja, aki korábban több alkalommal faragott szobrot önkormányzati megrendelésre, legutóbb 4,2 millió forintért ő készítette azt a kőkeresztet is, amit a hitetlen csepeli Lidl előtt állíttatott az önkormányzat az ominózus joghurt-gate után. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.