Óvodásokat térdeltettek az aszfalton, majd a polgármester átadta a felújított főutcát

ÉLET
2017 december 13., 20:33
comments 416
photo_camera Fotó: Trió TV Dunántúl FB

133 millió forintot adott Magyarország Csepregnek, hogy felújítsa az Alkotmány utca és Zrínyi utca burkolatát és a vízelvezetőt. 

Nagy nap volt ez a Vas megyei település életében a polgármester szerint, aki a nyugat.hu-nak arról beszélt, harminc éve várt minden csepregi arra, hogy végre megújulhasson a város ütőere. A polgármester Vlasich Krisztián büszkén hirdeti a település honlapján, hogy Ágh Péter fidelitasos potentát segített kibulizni a forrást. Vlasich onnan lehet ismerős, hogy ő az, aki fideszes polgármesterként felfüggesztettek, mert nem számolt el a város pénzével - majd újraindult függetlenként. 

Az utcaátadásra két nappal Luca napja előtt került sor. Luca napjához számos népszokás kapcsolódik, ezek közül a városvezetők a kotyolást találták leginkább alkalomhoz illőbbnek. A kotyolás során a fiatal fiúk körbejárják a házakat, és lopott fán vagy szalmán térdepelve mondókákkal bő termést és jószágszaporulatot ígérnek, amiért  ajándékokat kapnak. Ezt elevenítette most fel Csepreg, a polgármester szerint a gyerekek kifejezetten élvezték, hogy szerepelhetnek az avatón, örömmel jöttek szüleikkel együtt, teát is kaptak, minden rendben volt. 

photo_camera Fotó: Trió TV Dunántúl FB
link Forrás
link Forrás
link Forrás

Az azért így sem világos, miért kellett ifjak helyett néhány éves kisgyerekeket kivezényelni és odatérdepeltetni az aszfaltra télen, még kevésbé, hogy pontosan hogyan is kapcsolódik a szokás az utca átadásához, azon túl, hogy lehetett csinálni egy látványos képet a szalagot tartó kis lurkókkal is. (Nyugat)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.