Óvodásokat térdeltettek az aszfalton, majd a polgármester átadta a felújított főutcát

ÉLET
2017 december 13., 20:33
comments 417
photo_camera Fotó: Trió TV Dunántúl FB

133 millió forintot adott Magyarország Csepregnek, hogy felújítsa az Alkotmány utca és Zrínyi utca burkolatát és a vízelvezetőt. 

Nagy nap volt ez a Vas megyei település életében a polgármester szerint, aki a nyugat.hu-nak arról beszélt, harminc éve várt minden csepregi arra, hogy végre megújulhasson a város ütőere. A polgármester Vlasich Krisztián büszkén hirdeti a település honlapján, hogy Ágh Péter fidelitasos potentát segített kibulizni a forrást. Vlasich onnan lehet ismerős, hogy ő az, aki fideszes polgármesterként felfüggesztettek, mert nem számolt el a város pénzével - majd újraindult függetlenként. 

Az utcaátadásra két nappal Luca napja előtt került sor. Luca napjához számos népszokás kapcsolódik, ezek közül a városvezetők a kotyolást találták leginkább alkalomhoz illőbbnek. A kotyolás során a fiatal fiúk körbejárják a házakat, és lopott fán vagy szalmán térdepelve mondókákkal bő termést és jószágszaporulatot ígérnek, amiért  ajándékokat kapnak. Ezt elevenítette most fel Csepreg, a polgármester szerint a gyerekek kifejezetten élvezték, hogy szerepelhetnek az avatón, örömmel jöttek szüleikkel együtt, teát is kaptak, minden rendben volt. 

photo_camera Fotó: Trió TV Dunántúl FB

Az azért így sem világos, miért kellett ifjak helyett néhány éves kisgyerekeket kivezényelni és odatérdepeltetni az aszfaltra télen, még kevésbé, hogy pontosan hogyan is kapcsolódik a szokás az utca átadásához, azon túl, hogy lehetett csinálni egy látványos képet a szalagot tartó kis lurkókkal is. (Nyugat)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt