Pécs közgyűlése határozatban kéri polgárait, ne tűrjék a városban a Soros által támogatott alapítványt

elmebaj
2017 december 13., 16:06
comments 241
Orbán Viktor és a hajbókoló Páva Zsolt, Pécs polgármestere 2015-ben
photo_camera Orbán Viktor és a hajbókoló Páva Zsolt, Pécs polgármestere 2015-ben Fotó: 21/53-as körzet főkönyvtára

A több mint 9 milliárdos adósságot felhalmozó Pécs városának önkormányzata éjjel-nappal azon dolgozik, hogy eltüntesse azt a hiányt, amit helyettük az ország adófizetőinek kell majd kifizetniük. Ezt nem azzal teszik, hogy megpróbálnak fenntartható költségvetést összeeszkábálni a városnak, hanem azzal, hogy szolgaian kiszolgálják a kormányzati kommunikációt.

A közgyűlés szerdán egy határozat elfogadásával múlatta az időt. A Páva Zsolt polgármester által jegyzett szövegben arra kérik a város polgárait, ne adjanak ki bérleményt annak az Emberség Erejével alapítványnak, amely 130 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól a térség civil szervezeteinek megerősítésére.

"(...) Magunk akarunk dönteni, nem kérünk Sorosból, nem kérünk a békétlenségből Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének Nyilatkozata 

Mi, Pécsiek, megdöbbenéssel értesültünk Soros György magyar-amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat. 

Mindezt annak érdekében, hogy Magyarországon olyan kormány alakuljon, amely - a magyarok akaratával ellentétesen - migránsok ezreinek, tíz- és százezreinek betelepítésével ellehetetlenítse a mai magyarok és leszármazottai, vagyis gyermekeink, unokáink és dédunokáink jövőjét, a keresztény Európa és Magyarország helyett egy vegyes, iszlamizált kontinenst és országot hozzon létre. 

Mi, Pécsiek, nem kérünk ebből. Akaratunkat népszavazáson és nemzeti konzultá- ción egyaránt kinyilvánítottuk. (...) 

Felkérünk minden Pécsi Polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédékezzen Soros György tervének megvalósításában."  

(Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.