Pécs közgyűlése határozatban kéri polgárait, ne tűrjék a városban a Soros által támogatott alapítványt

Orbán Viktor és a hajbókoló Páva Zsolt, Pécs polgármestere 2015-benFotó: 21/53-as körzet főkönyvtára

A több mint 9 milliárdos adósságot felhalmozó Pécs városának önkormányzata éjjel-nappal azon dolgozik, hogy eltüntesse azt a hiányt, amit helyettük az ország adófizetőinek kell majd kifizetniük. Ezt nem azzal teszik, hogy megpróbálnak fenntartható költségvetést összeeszkábálni a városnak, hanem azzal, hogy szolgaian kiszolgálják a kormányzati kommunikációt.

A közgyűlés szerdán egy határozat elfogadásával múlatta az időt. A Páva Zsolt polgármester által jegyzett szövegben arra kérik a város polgárait, ne adjanak ki bérleményt annak az Emberség Erejével alapítványnak, amely 130 millió forintot kapott a Nyílt Társadalom Alapítványtól a térség civil szervezeteinek megerősítésére.

"(...) Magunk akarunk dönteni, nem kérünk Sorosból, nem kérünk a békétlenségből Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének Nyilatkozata 

Mi, Pécsiek, megdöbbenéssel értesültünk Soros György magyar-amerikai milliárdos spekuláns alapítványának tervéről, hogy vidéki kampányközpontok (irodák) létrehozásával befolyásolni akarja életünket, döntéseinket, választásunkat. 

Mindezt annak érdekében, hogy Magyarországon olyan kormány alakuljon, amely - a magyarok akaratával ellentétesen - migránsok ezreinek, tíz- és százezreinek betelepítésével ellehetetlenítse a mai magyarok és leszármazottai, vagyis gyermekeink, unokáink és dédunokáink jövőjét, a keresztény Európa és Magyarország helyett egy vegyes, iszlamizált kontinenst és országot hozzon létre. 

Mi, Pécsiek, nem kérünk ebből. Akaratunkat népszavazáson és nemzeti konzultá- ción egyaránt kinyilvánítottuk. (...) 

Felkérünk minden Pécsi Polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédékezzen Soros György tervének megvalósításában."  

(Magyar Nemzet)