2,5 évvel az átadás után se melegedhetnek az utasok a kunszentmártoni vasútállomáson

A kunszentmártoni vasútállomás épülete a Google Street View-nFotó: Google Street View

Pompás ünnepség volt 2015 májusában Kunszentmártonban a Szoljon szerint, amikor átadták a megszépült vasútállomás épületét. A MÁV vezetése akkor még további fejlesztéseket is ígért, aminek mindenki nagyon örült. Aztán eljött a tél, és az öröm elillant, mert ugyan már ekkor is készen volt, az utasok előtt nem nyitották meg a fűtött várótermet.

Azóta se, így a kunszentmártoni utazók már a harmadik télen fagyoskodhatnak, és legfeljebb az orrukat a fagyott ablakra tapasztva leshetik a csodát, a meleg, fűtött várótermet.

Hogy miért nincs nyitva a terem, azt nehéz megállapítani. Az ajtóra ugyan azt írták, hogy "építési terület", de szemmel látható, hogy nem zajlik bent építkezés, írja a Szoljon.

A lap megszólaltatott egy egykor vasútasként dolgozó kunszentmártonit is, aki úgy tudja, hogy a szépen kifestett, rendezett teremben ásványvizeket tárolnak.

Az önkormányzatnak szintén nincs fogalma arról, hogy miért nem lehet használni a várótermet. Hivatalosan is megkeresték ugyan a MÁV-ot, de a társaság nekik se válaszolt. A Szoljonnak a vasúttársaság annyit mondott, hogy "az épület korszerűstése még nem fejeződött be", a várótermet csak a munkálatok befejezése után nyitják meg. De hogy az mikor lesz, azt már nem árulták el.