6700 rohingyával végezhettek a tisztogatások első hónapjában Mianmarban

külföld
2017 december 14., 6:16
comments 31
photo_camera Az augusztus végén indult etnikai tisztogatások miatt rohingyák százezrei menekültek el Burmából a szomszédos Bangladesbe. Ez a felvétel 2017. szeptember 20-án készült Cox's Bazarban, a határhoz közeli egyik nagyobb településen. Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) humanitárius csoport vizsgálatai szerint a mianmari hatóságok által közölt hivatalos adatokkal szemben nem négyszáz, hanem legalább 6700 rohingya vesztette életét 2017 augusztus-szeptemberben, a Mianmar északnyugati részén élő muszlim népcsoport ellen indított etnikai tisztogatás első hónapjában. Az MSF a Mianmarból százezerszámra elmenekült rohingyákkal készített interjúkra alapozza adatait.

A szervezet számításai szerint augusztus vége óta 647 ezer rohingya menekült el Mianmarból.

Az MSF tájékoztatása szerint a 6700 áldozatról szóló becslés "konzervatívnak" számít, valószínűleg 9000-hez közelibb lehet a halálos áldozatok valós száma az augusztus 25-szeptember 24 közti időszakban. Adataik szerint az áldozatok között 730, ötévesnél fiatalabb gyerek volt. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt