Lázár János: Olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz adott, utoljára Adolf Hitlertől kapott Magyarország

elmebaj
2017 december 14., 13:01
comments 243

Martin Schulz, a német SPD elnöke egy hete a párt háromnapos kongresszusán többek között arról beszélt, hogy szerinte még szorosabbá kell tenni az EU-s országok integrációját, és „2025-re meg kell teremteni az európai egyesült államokat”, azoknak az országoknak pedig, amik ezt nem akarják, ki kell lépniük. Schulz azt szeretné, ha az EU kötne egy új alkotmányos szerződést a föderális Európáról, ami közösen alakítaná ki a politikáját például az olyan területeken, mint a bel- és külföldi biztonság, az adózás, a monetáris politika, a menedéknyújtás és a nemzetközi fejlesztés.

Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke, a KDNP tiszteletbeli elnöke elfogadhatatlannak tartotta azt az agresszivitást, amivel szerinte Schulz felvezette az európai egyesült államok elképzelését. „Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és elfogadhatatlannak tartok” – mondta Surján.

photo_camera A képen nem Adolf Hitler, Németország egykori Führere, hanem Martin Schulz szociáldemokrata politikus látható. Fotó: Michele Tantussi / Anadolu Agency

Most Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is erről beszélt a Kormányinfón, azt mondta: olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz adott, utoljára Adolf Hitlertől kapott Magyarország.

photo_camera A képen nem Martin Schulz szociáldemokrata politikus, hanem Adolf Hitler, Németország egykori szélsőjobboldali diktátora látható.

Ez elég erős nyilatkozat volt a migránsmentes övezet etnikai homogenitását őrző miniszterelnök kormányának vezetőjétől.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt