Lázár János: Olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz adott, utoljára Adolf Hitlertől kapott Magyarország

Martin Schulz, a német SPD elnöke egy hete a párt háromnapos kongresszusán többek között arról beszélt, hogy szerinte még szorosabbá kell tenni az EU-s országok integrációját, és „2025-re meg kell teremteni az európai egyesült államokat”, azoknak az országoknak pedig, amik ezt nem akarják, ki kell lépniük. Schulz azt szeretné, ha az EU kötne egy új alkotmányos szerződést a föderális Európáról, ami közösen alakítaná ki a politikáját például az olyan területeken, mint a bel- és külföldi biztonság, az adózás, a monetáris politika, a menedéknyújtás és a nemzetközi fejlesztés.

Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke, a KDNP tiszteletbeli elnöke elfogadhatatlannak tartotta azt az agresszivitást, amivel szerinte Schulz felvezette az európai egyesült államok elképzelését. „Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és elfogadhatatlannak tartok” – mondta Surján.

A képen nem Adolf Hitler, Németország egykori Führere, hanem Martin Schulz szociáldemokrata politikus látható.Fotó: Michele Tantussi / Anadolu Agency

Most Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is erről beszélt a Kormányinfón, azt mondta: olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz adott, utoljára Adolf Hitlertől kapott Magyarország.

A képen nem Martin Schulz szociáldemokrata politikus, hanem Adolf Hitler, Németország egykori szélsőjobboldali diktátora látható.

Ez elég erős nyilatkozat volt a migránsmentes övezet etnikai homogenitását őrző miniszterelnök kormányának vezetőjétől.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.