Lázár János: Olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz adott, utoljára Adolf Hitlertől kapott Magyarország

elmebaj
2017 december 14., 13:01
comments 236

Martin Schulz, a német SPD elnöke egy hete a párt háromnapos kongresszusán többek között arról beszélt, hogy szerinte még szorosabbá kell tenni az EU-s országok integrációját, és „2025-re meg kell teremteni az európai egyesült államokat”, azoknak az országoknak pedig, amik ezt nem akarják, ki kell lépniük. Schulz azt szeretné, ha az EU kötne egy új alkotmányos szerződést a föderális Európáról, ami közösen alakítaná ki a politikáját például az olyan területeken, mint a bel- és külföldi biztonság, az adózás, a monetáris politika, a menedéknyújtás és a nemzetközi fejlesztés.

Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke, a KDNP tiszteletbeli elnöke elfogadhatatlannak tartotta azt az agresszivitást, amivel szerinte Schulz felvezette az európai egyesült államok elképzelését. „Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és elfogadhatatlannak tartok” – mondta Surján.

photo_camera A képen nem Adolf Hitler, Németország egykori Führere, hanem Martin Schulz szociáldemokrata politikus látható. Fotó: Michele Tantussi / Anadolu Agency

Most Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is erről beszélt a Kormányinfón, azt mondta: olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz adott, utoljára Adolf Hitlertől kapott Magyarország.

photo_camera A képen nem Martin Schulz szociáldemokrata politikus, hanem Adolf Hitler, Németország egykori szélsőjobboldali diktátora látható.

Ez elég erős nyilatkozat volt a migránsmentes övezet etnikai homogenitását őrző miniszterelnök kormányának vezetőjétől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.