Lázár szerint tárgyalnak a Microsofttal

gazdaság
2017 december 14., 12:40
comments 73

Azzal kapcsolatban, hogy kedden kiderült, felmondott a Microsoft a magyar állami szállítóknak, miután a Miniszterelnökség alkalmazott egy korábban különös körülmények közt távozó vezető microsoftost, Lázár azt mondta: a kormány nem a Microsofttal, hanem annak viszonteladóival volt kapcsolatban, ezeket pedig a Microsoft választja ki, a kormánynak abba nincs beleszólása. Jelen pillanatban tárgyalások vannak – mondta Lázár, aki szerint úgy tűnik, január 1-től nem kell visszavonni egyetlen állami Microsoft-szoftver licencét sem, a működés biztosítva lesz.

A 24.hu úgy tudja, hogy korrupciós ügyek kivizsgálásra folytattak belső nyomozást a Microsoft magyar leányvállalatánál, aminek az eredményét ugyan nem hozták nyilvánosságra, de ennek hatására 2016-ban komoly változások történtek a cég vezetésében. Ekkor távozott többek közt az a Sagyibó Viktor, aki a cégnél a kormányzati üzletágat vezette, és aki most novemberben miniszteri biztosi állást kapott Lázár János Miniszterelnökségén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.