Öt év után jött rá Erzsébetváros, hogy jogellenesen alkalmazza a parkolási céget

Budapest
2017 december 14., 15:03
comments 23

Az VII. kerületi önkormányzat öt éves késéssel döbbent rá, hogy egy jogellenesen alkalmazott cég üzemelteti a kerületben a parkolási rendszert – írja a 24.hu.

2012-ben járt le az a szerződés, melyet az önkormányzat az ER-Park Kft.-vel 2009-ben kötött, de ez senkinek sem tűnt fel. 2012 augusztusa óta kizárólag 100 %-osan önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság végezhetné a parkolás-üzemeltetési feladatokat, az ER-Park Kft. viszont nem az. A probléma akkor derült ki, amikor Bajkai István alpolgármester (ő nyomtatta a nevét az ingyentojásra) a Párbeszéd képviselője, Szücs Balázs kérésére átvilágította a 7228 parkolóhely ellenőrzésének és fenntartásának pénzügyi hátterét. Az biztos, hogy pénzt fognak visszakövetelni a cégtől, de hogy mennyit, az önkormányzat még nem döntötte el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.