Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy független jelöltként indul a választáson

külföld
2017 december 14., 10:15

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a jövő évi elnökválasztáson független jelöltként kíván indulni. Azt azért szerencsére megengedte, hogy a pártok - melyek közül kettőt konkrétan ő hozott létre saját hatalmi érdekei szolgálatára, két másik pedig tőle függetlenül is lelkes támogatója - és akár más szervezetek is támogassák a jelöltségét.

A független jelölteknek a választási listára kerüléshez 300 ezer aláírást kell összegyűjteniük Oroszországban.

Vlagyimir Putyin 2000-2008 között két cikluson át volt Oroszország elnöke, majd a fránya alkotmányos megkötések miatt egy cikluson át miniszterelnökként kellett irányítania az országot, amíg korábbi miniszterelnöke, Dmitrij Medvegyev melegen tartotta neki az elnöki széket, amibe 2012-ben ülhetett be újra, immár öt évre. És mert az alkotmány csak azt tiltja, hogy három egymást követő ciklusban legyen elnök, így 2017-ben újra elindulhat, hogy újabb öt évig ő vezethesse Oroszországot. Azt, hogy 2022-ben mi lesz, még lesz ideje eldönteni. Mivel az orosz törvényhozásba szinte kizárólag olyan pártok juthatnak be, amelyeket vagy ő alapított, vagy ettől függetlenül is őt támogatják, kevés akadálya volna az újabb alkotmánymódosításnak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.