A Jobbik vizsgálatot indít cigányozó debreceni képviselője ellen

politika
2017 december 17., 13:48
comments 259

Néhány napja megütközést keltett a debreceni közgyűlésben Ágoston Tibor, a Jobbik egyik képviselője. Ágoston nem volt hajlandó megszavazni egy cigány származású diáknak az Arany János Tehetséggondozó Programból az ösztöndíjat, és arról beszélt, hogy neki indítsanak inkább egy Rostás Winnetou programot. 

Amikor az RTL híradója először foglalkozott az üggyel, akkor a Jobbik csak annyit reagált, hogy Ágoston tévedhetett, mert Rostás Winnetou program nem létezik.

Vasárnap délutánra viszont a párt bekeményített, és az Ágostonnal együtt 4 fős debreceni Jobbik-frakció vezetője már következményeket ígért. Részlet Kőszeghy Ábel közleményéből:

"A döntéséhez fűzött megjegyzését - amely a közgyűlésen elhangzott -, elfogadhatatlannak tartjuk, azzal a többi debreceni jobbikos képviselő nem tud és nem is kíván azonosulni. A debreceni Jobbik belső vizsgálatot indít Ágoston Tibor közgyűlésen elhangzott kijelentései kapcsán. Az eljárásnak következménye lesz."

A közlemény első fele pedig arról szól, hogy Ágoston azért nem szavazta meg az ösztöndíjat az egyik gyereknek, mert szerinte az érintett diák nem felelt meg a követelményeknek, és  "nem volt tudomása a két támogatandó gyermek származásáról". Hogy akkor a Rostás Winnetou poén hogyan jutott eszébe egyikük esetében, az ebből nem világos. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.