Megszüntették Vizoviczki házi őrizetét

bűnügy
2017 december 18., 16:03
comments 73

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Vizoviczki Lászlóval szemben a bíróság - írja a Pesti Srácok. A maffiózó eddig házi őrizetben volt, ami szigorúbb feltételeket jelent. Vizoviczki Lászlót 2017 áprilisában felbujtóként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban első fokon bűnösnek találta a bíróság. 7 év szabadságvesztést kapott, ezen felül 7 év közügyektől való eltiltásra és több mint 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

Az ítélet ellen fellebbezett, és ezen kívül folyik egy másik büntetőügy is ellene, amiben az a vád, hogy magas rangú rendőröket vesztegetett meg. Ez a tárgyalás azonban zárt ajtók mögött zajlik, hivatalosan azt sem lehet tudni, kik tesznek ott vallomást.

Az sajnos nem derült ki, hogy most, amikor már ítélet is van ellene, miért szüntették meg a házi őrizetét, igaz, Vizoviczki, aki saját bevallása szerint a durva krimit sem bírja, az utóbbi 5 évet nagyrészt előzetesben vagy házi őrizetben töltötte. (via hvg.hu)

Vizoviczki Lászlóról és az általa kiépített szórakoztatóbirodalom politikai kapcsolatairól 2016-ban 3 részes cikksorozatot közölt a 444.hu, azokat a cikkeket itt lehet elérni: első, második, harmadik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt