Megszüntették Vizoviczki házi őrizetét

bűnügy
2017 december 18., 16:03

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Vizoviczki Lászlóval szemben a bíróság - írja a Pesti Srácok. A maffiózó eddig házi őrizetben volt, ami szigorúbb feltételeket jelent. Vizoviczki Lászlót 2017 áprilisában felbujtóként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban első fokon bűnösnek találta a bíróság. 7 év szabadságvesztést kapott, ezen felül 7 év közügyektől való eltiltásra és több mint 600 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

Az ítélet ellen fellebbezett, és ezen kívül folyik egy másik büntetőügy is ellene, amiben az a vád, hogy magas rangú rendőröket vesztegetett meg. Ez a tárgyalás azonban zárt ajtók mögött zajlik, hivatalosan azt sem lehet tudni, kik tesznek ott vallomást.

Az sajnos nem derült ki, hogy most, amikor már ítélet is van ellene, miért szüntették meg a házi őrizetét, igaz, Vizoviczki, aki saját bevallása szerint a durva krimit sem bírja, az utóbbi 5 évet nagyrészt előzetesben vagy házi őrizetben töltötte. (via hvg.hu)

Vizoviczki Lászlóról és az általa kiépített szórakoztatóbirodalom politikai kapcsolatairól 2016-ban 3 részes cikksorozatot közölt a 444.hu, azokat a cikkeket itt lehet elérni: első, második, harmadik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.