Akik akadálymentes metrót kérnek karácsonyra

„Bár a közelmúltban hozzánk hasonlóan több civil szervezet tett lépéseket azért, hogy a teljes metróvonal akadálymentesítése megtörténjen, a jelenlegi tervek szerint ez 8 állomáson nem fog megvalósulni” - írja blogján az Önállóan lakni - Közösségben élni nevű csoport. „Elfogadhatatlannak tartjuk,hogy egy 137,5 milliárd Ft összértékű beruházás során anyagi okokra hivatkozva hagyják figyelmen kívül a kerekesszékesek, a nehezen mozgó idős emberek, vagy éppen a babakocsival közlekedők érdekeit.”

Múlt héten kiderült, hogy a hármas metró akadálymentesítéséről akár népszavazás is lehet, de a mozgássérültek érdekképviseletei már korábban is többször tiltakoztak.

Az Önállóan lakni csoport most kerekesszékes emberekről készített fotósorozatot, akik le is írták a gondolataikat. Csak egy példa, Molnár Zóra fotója és kérése.

Fotó: Peter Zsolnai/Önállóan lakni

„December közepén mindenki arra törekszik, hogy megtalálja azt az ajándékot, aminek a szerettei a legjobban örülnének. Én akkor lennék a legboldogabb, ha mindenki,akinek nehézséget okoz a lépcső használata, kényelmesen igénybe tudná venni a metrót. Szeretném, ha sem a kisgyerekekkel utazó anyukának, sem az idős néninek, sem nekem  nem kellene a téli hidegben hosszú perceket várnunk az alacsonypadlós járművekre, amikor a karácsonyi bevásárlást intézzük, vagy rokonainkhoz, barátainkhoz tartunk látogatóba.”

A többi kép és szöveg itt.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.