Az interneten árulja buszait a veronai buszbalesetben érintett cég

tragédia
2017 december 19., 10:04
comments 107

Összesen 21 buszt árul az autoline.hu oldalon a Pizolit Kft., a cég, amelyik azt a buszt küldte, ami Verona mellett balesetezett a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjaival. Az idén januári tragédiában 17 ember halt meg, 26-an pedig megsérültek. A baleset után Olaszországban és Magyarországon párhuzamosan zajló nyomozás több ponton is felvetette a buszt üzemeltető cég felelősségét, kiderült például, hogy a buszba plusz üléseket és pót-üzemanyagtartályt is beszerelhettek engedély nélkül.

Ha kimondja a bíróság, hogy a cég is felelős a balesetért, akkor a Pizolitnak természetesen részt kell vennie a kártérítésben is, így nagyon nem mindegy, hogy pontosan mekkora vagyona van a cégnek. Annak érdekében, hogy hasonló esetekben a tulajdonosok ne tudjanak felkészülni a kártérítésre, és kiüríteni a céget, ilyenkor előzetesen zárolni szokták az érintett vállalkozások vagyonát. A Pizolittal azonban ez valószínűleg nem történt meg, hiszen a 21 eladó busz között olyanok is vannak, amiken szerepel a cég neve, így azok valószínűleg a Pizolit flottájába tartoznak.

Az eladásra kínált járművek között ráadásul van több olyan is, amiknél kiegészítő berendezésként plusz üzemanyagtartályokat is listáz a cég.

A buszok árai 34 900 és 115 ezer euró között változnak, és van köztük Mercedes, Neoplan és Scania is.

A hirdetéseket pedig december elején tették fel az oldalra, tehát már akkor, amikor bizonyára tisztában voltak a veronai balesetben felmerülő esetleges kártérítési felelősségükkel.

Kerestük a céget, miért akarják eladni a járműveket, de először már bemutatkozás után ránk vágták a telefont, a későbbi próbálkozásokkor pedig azt mondták, ebben az ügyben csak az ügyvezető nyilatkozhat, akit viszont nem tudnak kapcsolni, nem tudják megadni a számát, és azt sem tudják, mikor lesz elérhető a cég központjában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.