Megegyezett az MSZP és a DK: külön lista; közös egyéniek; Karácsony nem indul, de miniszterelnök-jelölt

Információink szerint kedden megegyeztek az MSZP és a DK tárgyalói arról, hogyan menjenek neki a 2018-as választásnak. 

  • A két párt külön listákat állít.
  • Mind a 106 egyéni választókörzetben koordinálnak, azaz mindenütt csak az egyikük állít egyéni jelöltet.
  • Mindkét párt miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely lesz, aki egy harmadik párt, a Párbeszéd társelnöke.
  • Karácsony egyik párt listáján sem lesz rajta, és valószínűleg egyéniben sem indul. Ahogy a Párbeszéd sem indul pártként a választáson.

A megegyezés egyelőre nem hivatalos, azt szerdán a pártok vezető testületei elvben még leszavazhatják. A 106 kerületet állítólag sikerült szétosztani a két párt között, az egyik budapesti választókerületet pedig Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének ígérték. 

Korábban az MSZP közös listát is akart, de ebből a Gyurcsány Ferenc vezette DK nem kért. 

Karácsony Gergely hétfőn még arról beszélt, hogy szerinte februárig ráér megegyezni az indulás feltételeiről, és abban bízott, hogy a DK-val, és akár még más pártokkal is összejöhet a közös lista. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.