Megegyezett az MSZP és a DK: külön lista; közös egyéniek; Karácsony nem indul, de miniszterelnök-jelölt

politika
2017 december 19., 16:00

Információink szerint kedden megegyeztek az MSZP és a DK tárgyalói arról, hogyan menjenek neki a 2018-as választásnak.

  • A két párt külön listákat állít.
  • Mind a 106 egyéni választókörzetben koordinálnak, azaz mindenütt csak az egyikük állít egyéni jelöltet.
  • Mindkét párt miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely lesz, aki egy harmadik párt, a Párbeszéd társelnöke.
  • Karácsony egyik párt listáján sem lesz rajta, és valószínűleg egyéniben sem indul. Ahogy a Párbeszéd sem indul pártként a választáson.

A megegyezés egyelőre nem hivatalos, azt szerdán a pártok vezető testületei elvben még leszavazhatják. A 106 kerületet állítólag sikerült szétosztani a két párt között, az egyik budapesti választókerületet pedig Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének ígérték.

Korábban az MSZP közös listát is akart, de ebből a Gyurcsány Ferenc vezette DK nem kért.

Karácsony Gergely hétfőn még arról beszélt, hogy szerinte februárig ráér megegyezni az indulás feltételeiről, és abban bízott, hogy a DK-val, és akár még más pártokkal is összejöhet a közös lista.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.