Trump kihúzta a nemzetbiztonsági stratégiájából a klímaváltozást

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hétfőn mutatták be Donald Trump nemzetbiztonsági stratégiáját, amiben a globális felmelegedés már nem szerepel a potenciális veszélyek között. Helyette a dokumentunk inkább azt hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államoknak vissza kell nyernie a gazdasági versenyképességét a világban.

A lépés komoly változás Obama elnök politikájához képest, aki még az egyik legfőbb veszélynek tekintette a globális felmelegedést. 

Fotó: MANDEL NGAN/AFP

A Fehér Ház szerint a most bemutatott nemzetbiztonsági stratégia annak a 11 hónapos egyeztetésnek az eredménye, amit a kormány a legfontosabb biztonságpolitikai, külügyi és gazdasági szereplőkkel folytatott. Az egyik magasangú tisztviselő arról bezsélt, hogy nem tekintik nemzetbiztonsági kockázatnak a klímaváltozást, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy továbbra is legyen párbeszéd a környezetvédelem fontosságáról. 

Az, hogy Donald Trump nem annyira érzékeny a kérdésre, már júniusban is látszott, amikor az elnök bejelentette, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.