Most, hogy már mindenki tudja, hivatalosan is megerősítette a kormány két Airbus vásárlását

"Két A319-es Airbust vásárol a Magyar Honvédség" - erősítette meg immár hivatalosan is a kormány azt, amit már vagy egy hete mind tudunk:

a magyar kormány nagy titokban a honvédséggel vetetett magának kormánygépet.

Az A319-es utasszállítókat az idén csődbe ment Air Berlin légitársaság hagyatékából veszi a kormány, a gépek egyikét a hétvégén a prágai reptéren már új felfestéssel fotózták. A gépek a kormánytagok szállítására tökéletesen alkalmasok, ahogy arra is használhatók lesznek, hogy természeti katasztrófák vagy más szerencsétlenségek miatt külföldön rekedt magyar állampolgárokat szállítsanak haza. Ez utóbbi azért lehetett fontos szempont, mert idén szeptemberben a kormány hiába ajánlotta fel az Irma hurrikán pusztítása miatt a Karib-tenger térségében rekedt magyar állampolgárok kimentését, nem volt alkalmas gép, amit értük küldhettek volna.

Az, hogy a gépeket a honvédség szeri be, csak és kizárólag a pénzköltés logikája mentén értelmezhető. Így ugyanis teljes titokban bonyolíthatták a beszerzést. Az A319-esek ugyanis, bár kiváló utasszállító gépek, a missziós feladatra utazó katonák szállítására kevésbé alkalmasak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.