Most, hogy már mindenki tudja, hivatalosan is megerősítette a kormány két Airbus vásárlását

politika
2017 december 20., 09:23
comments 179

"Két A319-es Airbust vásárol a Magyar Honvédség" - erősítette meg immár hivatalosan is a kormány azt, amit már vagy egy hete mind tudunk:

a magyar kormány nagy titokban a honvédséggel vetetett magának kormánygépet.

link Forrás

Az A319-es utasszállítókat az idén csődbe ment Air Berlin légitársaság hagyatékából veszi a kormány, a gépek egyikét a hétvégén a prágai reptéren már új felfestéssel fotózták. A gépek a kormánytagok szállítására tökéletesen alkalmasok, ahogy arra is használhatók lesznek, hogy természeti katasztrófák vagy más szerencsétlenségek miatt külföldön rekedt magyar állampolgárokat szállítsanak haza. Ez utóbbi azért lehetett fontos szempont, mert idén szeptemberben a kormány hiába ajánlotta fel az Irma hurrikán pusztítása miatt a Karib-tenger térségében rekedt magyar állampolgárok kimentését, nem volt alkalmas gép, amit értük küldhettek volna.

Az, hogy a gépeket a honvédség szeri be, csak és kizárólag a pénzköltés logikája mentén értelmezhető. Így ugyanis teljes titokban bonyolíthatták a beszerzést. Az A319-esek ugyanis, bár kiváló utasszállító gépek, a missziós feladatra utazó katonák szállítására kevésbé alkalmasak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.