Karácsony Kunhalmiról: Vele nagyon szívesen felszántom az országot. És nem azért, mert csinos, hanem azért, mert okos

Gyurcsányra is számít, árnyékkormányt állít, egy ezrest adott a Jobbiknak, megbocsátott a szivárogtatónak - Karácsony Gergő mindent elmondott már. Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjével a Blikk csütörtöki számában is megjelent egy interjú, csak címszavakban és a csak a legerősebb mondatokat szemlézzük. 

"Az én személyes ambícióm nem a miniszterelnök-jelöltségem, hanem az, hogy legyen egyáltalán az ellenzékkel közös ajánlat,"

jelentette ki Karácsony. Hozzátette: "a közös ajánlatnak egy egyszerű aktivistájaként is el tudom magam képzelni, aki az aluljáróban szórólapokat osztogat, meg el tudom magam képzelni kormányfő-jelöltként is." A miniszterelnök-jelölt szerint 

"a magyar politikát az tette tönkre, hogy hataloméhes és a pozíciójukhoz ragaszkodó, nárcisztikus emberek a választók akarata ellenére sem képesek elhagyni azt a széket, amibe kapaszkodnak."

Erre a legjobb példa Orbán. Karácsony ezért hangsúlyozza: "nem egy Orbán Viktor kettő akarok lenni a baloldalon, nem gondolom azt, hogy egy országnak vezérre, vagy messiásra van szüksége." 

Arra a kérdésre, hogy az MSZP arcával, Kunhalmi Ágnessel fog-e kampányolni, úgy felelt, hogy "nyilván ezt a kampányt a végén egy közös kampánnyá kell összehangolnunk." 

"Kunhalmi Ágnesről pedig azt gondolom, hogy ő ahhoz a fiatal generációhoz tartozik, amelyik hitelesen beszél a megújuló baloldali ajánlatról, és vele nagyon szívesen felszántom az országot. És nem azért, mert csinos, hanem azért, mert okos és elkötelezett,"

mondta.