Karácsony Kunhalmiról: Vele nagyon szívesen felszántom az országot. És nem azért, mert csinos, hanem azért, mert okos

politika
2017 december 21., 03:59
comments 277

Gyurcsányra is számít, árnyékkormányt állít, egy ezrest adott a Jobbiknak, megbocsátott a szivárogtatónak - Karácsony Gergő mindent elmondott már. Az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjével a Blikk csütörtöki számában is megjelent egy interjú, csak címszavakban és a csak a legerősebb mondatokat szemlézzük. 

"Az én személyes ambícióm nem a miniszterelnök-jelöltségem, hanem az, hogy legyen egyáltalán az ellenzékkel közös ajánlat,"

jelentette ki Karácsony. Hozzátette: "a közös ajánlatnak egy egyszerű aktivistájaként is el tudom magam képzelni, aki az aluljáróban szórólapokat osztogat, meg el tudom magam képzelni kormányfő-jelöltként is." A miniszterelnök-jelölt szerint 

"a magyar politikát az tette tönkre, hogy hataloméhes és a pozíciójukhoz ragaszkodó, nárcisztikus emberek a választók akarata ellenére sem képesek elhagyni azt a széket, amibe kapaszkodnak."

Erre a legjobb példa Orbán. Karácsony ezért hangsúlyozza: "nem egy Orbán Viktor kettő akarok lenni a baloldalon, nem gondolom azt, hogy egy országnak vezérre, vagy messiásra van szüksége." 

Arra a kérdésre, hogy az MSZP arcával, Kunhalmi Ágnessel fog-e kampányolni, úgy felelt, hogy "nyilván ezt a kampányt a végén egy közös kampánnyá kell összehangolnunk." 

"Kunhalmi Ágnesről pedig azt gondolom, hogy ő ahhoz a fiatal generációhoz tartozik, amelyik hitelesen beszél a megújuló baloldali ajánlatról, és vele nagyon szívesen felszántom az országot. És nem azért, mert csinos, hanem azért, mert okos és elkötelezett,"

mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.