Kihasználta a sűrű ködöt, és megszökött egy észak-koreai katona

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A novemberi hősies szökés után itt az újabb, idén már a negyedik Dél-Koreába dezertált észak-koreai katona. A BBC beszámolója szerint csütörtök reggel, helyi idő szerint nem sokkal 8 óra után egy alacsony rangú egyenruhás kihasználta a sűrű ködöt és a két ország közti demilitarizált zónában egyszerűen átsétált a déli oldalra, ahol jelentkezett az egyik őrhelyen. Miután az észak-koreai határőrök észlelték a szökést, nagy erőkkel a katona után indultak, eközben 

annyira megközelítették a határvonalat, hogy a dél-koreai katonák legalább 20 figyelmeztető lövést adtak le. 

Idén háromszor annyian, tizenöten szöktek át a diktatúrából mint tavaly. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.