Letartóztatták a csengelei gyilkosság gyanúsítottját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Szegedi Járásbíróság pénteken jogerős határozatában elrendelte a csengelei gyilkosság gyanúsítottjának harminc napos előzetes letartóztatását. A német állampolgárságú, 52 éves gyanúsított a vád szerint előre megfontolt szándékból ölt. Áldozata, egy bolgár állampolgár tartozott neki, ezért amikor megtudta, hogy adósa Ausztriából Bulgáriába utazik, magához vette engedély nélkül tartott lőfegyverét, és a magyar határhoz hajtott, hogy ott bevárja a sértettet.

A határtól gépkocsival követte áldozatát, egészen az M5-ös autópálya csengelei pihenőjéig.

Itt megvárta, amíg adósa elalszik, majd bekopogott a kocsija ablakán. A sértett erre megpróbált elmenekülni, mire a gyanúsított több lövést is leadott rá. A golyók a bolgár férfi mellett az anyósülésen ülő osztrák állampolgárt is eltalálták. A bolgár férfi még ki tudott hajtani az autópályára, de aztán lehúzódott a leállósávba, és meghalt. Utastársa életét csak az időben elvégzett műtét mentette meg.

A tettes ismerőse halála után visszatért Ausztriába, ahol másnap elfogták. Az osztrák hatóságok csütörtökön adták ki a magyar társszerveknek. (Via MTI)