Letartóztatták a csengelei gyilkosság gyanúsítottját

bűnügy
2017 december 22., 10:39
comments 57

A Szegedi Járásbíróság pénteken jogerős határozatában elrendelte a csengelei gyilkosság gyanúsítottjának harminc napos előzetes letartóztatását. A német állampolgárságú, 52 éves gyanúsított a vád szerint előre megfontolt szándékból ölt. Áldozata, egy bolgár állampolgár tartozott neki, ezért amikor megtudta, hogy adósa Ausztriából Bulgáriába utazik, magához vette engedély nélkül tartott lőfegyverét, és a magyar határhoz hajtott, hogy ott bevárja a sértettet.

A határtól gépkocsival követte áldozatát, egészen az M5-ös autópálya csengelei pihenőjéig.

Itt megvárta, amíg adósa elalszik, majd bekopogott a kocsija ablakán. A sértett erre megpróbált elmenekülni, mire a gyanúsított több lövést is leadott rá. A golyók a bolgár férfi mellett az anyósülésen ülő osztrák állampolgárt is eltalálták. A bolgár férfi még ki tudott hajtani az autópályára, de aztán lehúzódott a leállósávba, és meghalt. Utastársa életét csak az időben elvégzett műtét mentette meg.

A tettes ismerőse halála után visszatért Ausztriába, ahol másnap elfogták. Az osztrák hatóságok csütörtökön adták ki a magyar társszerveknek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.