Letiltotta az Instagram Ramzan Kadirovot

külföld
2017 december 24., 06:40
comments 66

A Facebook és az Instagram felfüggesztette Ramzan Kadirov csecsen elnök felhasználói fiókjait, miután életbe léptek a legújabb amerikai szankciók olyan orosz vezetők ellen, akik feltehetően emberi jogi jogsértéseket követnek el. Ha a tiltás tényleg a szankciók miatt van, és Kadirov tényleg beleesik az amerikaiak szerint ebbe a körbe, akkor Washingtonban valószínűleg a Putyinért meghalni kész csecsen vezér melegellenes kijelentései tették be a kaput, és azok a beszámolók, amik szerint Csecsenföldön üldözik a homoszexuálisokat. Kadirovot, aki interjúiban azt bizonygatja, hogy hazájában egy meleg férfi sincs, vagy ha igen, akkor azokat Kanadába kell deportálni, már a melegek ellen elkövetett népirtással is megvádolták.

Kadirov 2016-ban a Csecsen Nők Napján Groznijban
photo_camera Kadirov tavaly a Csecsen Nők Napján Groznijban. Fotó: Said Tsarnaev/Sputnik


Kadirov kiakadt a tiltáson, azt írta a Twitterre, hogy az Instagram és a Facebook nem gondol a közel 4 millió követőjére.

link Forrás

Angol nyelvű posztjaiban pedig a tiltás óta azt kezdte el bizonygatni, hogy őt ez a dolog nem is zavarja, mert amúgy is le akart már iratkozni az Instagramról meg a Facebookról, mert ezeket az oldalakat Washingtonból mozgatják. Kadirov szerint az amerikaiak a tiltással csak fel akarták idegesíteni, de nem jött be nekik, mert nem lett ideges, és „blokkolhatják a fiókokat, de Ramzan Kadirovot nem fogják tudni blokkolni soha”. (via PinkNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.