Kadirov szerint egyetlen meleg férfi sincs Csecsenföldön

külföld
2017 július 16., 11:26
comments 200

Ramzan Kadirov, Csecsenföld elnöke és Putyin nagy cimborája egy interjúban, amit az HBO készített vele, azt mondta,

nincsenek meleg férfiak Csecsenföldön.

A riporter azokról a vádakról kérdezte a politikust, amik szerint Csecsenföldön meleg férfiakat vetnek börtönbe és kínoznak meg csak a szexuális irányultságuk miatt. Erre mondta Kadirov, hogy ez nonszensz, mert nincsenek is melegek a tagköztársaságban. Aztán hozzátette, hogy „ha valaki mégis átcsusszanna a szűrőn”, akkor azokat el kellene szállítani, hogy Csecsenföld „megtisztuljon”. Kadirov azt mondta, a melegeket lehetne mondjuk Kanadába deportálni, utalva ezzel a kanadai kormány korábbi bírálataira, amikkel Csecsenföldet illették a homoszexuálisokkal való kegyetlen bánásmód miatt.

Kadirov szerint azok a fiatal csecsen férfiak, akik kínzásokról számoltak be, azok „ördögök”, és egy szavukat sem szabad elhinni, mert pénzért hazudnak, és Isten majd lesújt rájuk. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.