Fazekas Sándor szerint a Coca-Cola magyar termék

elmebaj
2017 december 27., 15:51
comments 264

A vg.hu nagyinterjút készített a földművelésügyi miniszterrel. A beszélgetés közepén tették fel ezt a nem túl vérforraló kérdést:

Cél volt a hazai és az importtermékek 80-20 százalékos arányának elérése az élelmiszerpolcokon. Hol tartunk e téren?

Fazekas miniszter azonban erre is tudott olyat válaszolni, hogy beleremegnek a hazánkban őshonos akácok ágai:

„Most 80-85 százalék a magyarországi termék, de ehhez hozzá kell tennem, hogy aki Coca-Colát iszik, az is magyar terméket fogyaszt, mert az ital minden összetevője hazai.”

Amikor év elején a kormány támadást indított a multik ellen, mert azok silányabb árut adnak a magyar vásárlóknak, mint a nyugatiaknak, a Magyar Idők ezt idézte a Nébih megállapításaiból:

„Az italok közül a Coca cola magyar változatának illata kevésbé telt, kevésbé összetett, mely a felhasznált aromák minőségének különbségéből eredhet.” 

Ehhez már csak ezt a 2012-ben készült képet tudjuk hozzáfűzni:

photo_camera Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.