Fazekas Sándor szerint a Coca-Cola magyar termék

A vg.hu nagyinterjút készített a földművelésügyi miniszterrel. A beszélgetés közepén tették fel ezt a nem túl vérforraló kérdést:

Cél volt a hazai és az importtermékek 80-20 százalékos arányának elérése az élelmiszerpolcokon. Hol tartunk e téren?

Fazekas miniszter azonban erre is tudott olyat válaszolni, hogy beleremegnek a hazánkban őshonos akácok ágai:

„Most 80-85 százalék a magyarországi termék, de ehhez hozzá kell tennem, hogy aki Coca-Colát iszik, az is magyar terméket fogyaszt, mert az ital minden összetevője hazai.”

Amikor év elején a kormány támadást indított a multik ellen, mert azok silányabb árut adnak a magyar vásárlóknak, mint a nyugatiaknak, a Magyar Idők ezt idézte a Nébih megállapításaiból:

„Az italok közül a Coca cola magyar változatának illata kevésbé telt, kevésbé összetett, mely a felhasznált aromák minőségének különbségéből eredhet.” 

Ehhez már csak ezt a 2012-ben készült képet tudjuk hozzáfűzni:

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.