Ausztráliába is küld a kormány Erzsébet-utalványt, jóllehet semmit sem tudnak kezdeni vele az ott élő magyar nyugdíjasok

„2017-ben összesen 71 országba küldik ki az utalványokat, ebből 34 Európán kívüli országba” – írja az Átlátszó, miután közérdekű adatigényléssel fordult a Magyar Postához.

A lap, ahogy tavaly is, úgy idén is felkérdezte a magyar szerveket, hova, milyen országokba jut a tízezer forintos Magyarországon beváltható utalvány, amellyel a kormány a nyugdíjasoknak kedveskedik az év végén.

A külföldi magyar nyugdíjasok akkor költhetik el a kormány ajándékát, ha hazajönnek, vagy valahogy visszajuttatják az utalványokat, azokat ugyanis csak itthon váltják be. (Átlátszó)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.