Még 37 milliárd forint elmegy focira

futball
2017 december 28., 21:39
comments 227

Az RTL Híradó beszámolt arról, hogy a szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok szerint újabb 37 milliárd forintot költ a kormány fociklubok támogatására és stadionépítésre.

Ebből a pénzből például:

  • 10,3 milliárd forintért építenek új, 8000 férőhelyes stadiont Nyíregyházán.
  • A kormány 15 milliárd forintot ad a Fradiváros projekt következő ütemére.
  • Jut pénz a mogyoródi és a dorogi stadion korszerűsítésére is.
  • Több mint 8 milliárd forint jut határon túli fociakadémiák támogatására is.
Határon túli fociakadémiáknak megítélt állami támogatás.
photo_camera Határon túli fociakadémiáknak megítélt állami támogatás. Fotó: RTL Híradó

Mészáros Lőrinc horvát csapatának otthonába, Eszékre is benyomnak 1 milliárd forintot.

Az RTL Híradó a támogatásokkal kapcsolatos kérdéseire nem kapott választ. Lázár János korábban többször elmondta már, hogy nincs helye állami pénznek a profi futballban. Idén év elején a tavalyi hasonló támogatásokról viszont már azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy: „Nemcsak a határon túli óvodák, iskolák, egyházak, hanem a határon túli sportegyesületek is támogatást érdemelnek.”

A magyar fociban folyó szemfényvesztésről éppen ma írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.