Soha többé nem kaphat jogosítványt a férfi, aki részegen két embert ölt meg a Szentendrei úton

bűnügy
2017 december 28., 8:07
comments 280

Elkészült a vádemelési javaslat annak a férfinak az ügyében, aki idén márciusban két embert ölt meg, miután nagy sebességgel a szabályosan pirosban várakozó autójukba hajtott.

A két áldozat Janza Richárd kajakos sportoló és barátja voltak. Az autós vérében négy üveg bornak megfelelő alkoholt találtak.

A férfi ellen halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség, amely kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

„A vádlott többórás italozást követően vezette autóját a megengedett 70 km/h sebességet jelentősen meghaladó, mintegy 165-170 km/h sebességgel a Budapest III. kerületi Rákóczi utcában a város felé haladva. Amikor a vádlott a Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződéséhez ért, változatlan sebességgel belerohant a balra nagyívben kanyarodni szándékozó, éppen tilos jelzés miatt várakozó és biztonsági övvel bekötött sértettek gépkocsijába.”

A férfit nyáron előzetesből kiengedték és házi őrizetbe került. 

Az ügyészség a közúti járművezetetéstől végleges hatályú eltiltást is indítványozott, mivel a hatóság megállapította a vádlott vezetésre alkalmatlanságát.

photo_camera Összetört autó a III. kerületben, a Szentendrei úton, miután összeütközött egy másik autóval március 18-án (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI) Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt