Nyolcoldalas hirdetésben reklámozza magát a MÁV Mészáros Lőrinc vidéki lapjaiban

POLITIKA
2017 december 30., 12:40
comments 116

Az Index ír arról, hogy az állami vasúttársaság nyolcoldalas (!) hirdetési mellékletet rendelt meg az ország számos vidéki napilapjában e szombati napra. A lap biztosan tud a Somofy, Békés, Zala és Vas megyei nyomtatott lapokban megjelent hirdetésekről, illetve fut hasonló kampány a vasi, zalai, veszprémi, Fejér megyei honlapokon is.

A lapokban az a közös, hogy mind a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks adja ki őket. Az elérhető hirdetési ajánlat szerint ezekben a lapokban egy oldalnyi hirdetés 1,2-1,3 millió forint körül mozog, azaz tíz oldallal számolva 10 millió forint fölötti ár jönne ki, igaz, ekkora mértékű megrendelés esetén járhat kedvezmény is.

A versenytárssal nemigen rendelkező állami vasút többek között arról érezte fontosnak tájékoztatni az ország lakosságát, hogy Budapest elővárosában milyen motorvonatok járnak, vagy hogy már lehet online is jegyet venni. Az Index cikke szerint a 8 oldalból 5 klasszikus hirdetés, míg 3 oldal amolyan fizetett pr-cikk. A lap kereste a MÁV-ot, hogy milyen megfontolások mentén döntöttek a hirdetés feladása mellett, mennyit költöttek rá meg ilyenek, de még nem kaptak választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.