Gulyás Gergely: Milo valószínűleg nem jön a konferenciára, a pedofília népszerűsítése nem fér bele

POLITIKA
2018 január 02., 19:29
comments 192

Nem valószínű, hogy Milo Yiannopoulos részt fog venni a V4-konferencián

- ezt Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője mondta ma, amikor arról kérdezték, mit szól a párt Milo meghívásához. Gulyás egyértelműen a konferenciát szervező Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványra hárította a felelősséget, ennek vezetője Schmidt Mária. Azt mondta, a rendezvényt nem a Fidesz, és a nem is a kormány szervezi.

Gulyás az MTI tudósítása szerint azt mondta, egyelőre nem véglegesítették a meghívotti listát. Milo  Yiannopoulos pedofíliáról szóló nyilatkozatairól pedig azt:

„A pedofíliát elutasítják, az őrültséget pedig őrültségnek tekintik. A demokratikus vitákban teret kell adni a fősodortól eltérő véleményeknek is, egy határon túl azonban már ezek sem férnek bele, és a pedofília népszerűsítése idetartozik.”

A konferencia hivatalos honlapjáról mindenesetre eltűnt a programpont.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.