A botrányhős szélsőjobboldali homoszexuális megmondóember, Milo Yiannopoulos nyitja az Európa jövője konferenciát Budapesten

POLITIKA
2017 december 28., 11:46
comments 326

Január 23-ától háromnapos konferenciát szervez a V4-ek meghívásával a magyar kormány Európa jövője címmel.

A hangzatos cím mögött erős a tartalom is, többek között azért, mert a nyitóelőadást nem más, mint Milo Yiannopoulos tartja majd, aki az új jobboldali mozgalom, az altright egyik feltűnő figurája volt, a Donald Trump elnök kampányát támogató Breitbart egyik oszlopos publicistája.

Egészen idén februárig, amikor is távozni kényszerült a laptól, miután olyan videófelvételek kerültek elő róla, amiben relativizálta a pedofil bűncselekményeket.

Annak idején ezt írtunk róla:

„A szubkultúra egyik legnagyobb sztárja Milo Yiannopoulos, akit két okból is érdemes kiemelni, már azon kívül, hogy vizuálisan elég erős műsort visz. Egyrészt azért, mert jól megmutatja, milyen zavarbaejtő jelenség az alt right: mégiscsak egy brit homoszexuális zsidó újságíróról van szó, aki Dangerous Faggot (“veszélyes buzi”) című turnéján járja körbe az amerikai kampuszokat, ahol a safe space-eket páros lábbal taposva hergeli a feministákat, Nero néven sztárolja magát rendkívül szórakoztatóan a Twitteren, és “white privilege grant” néven ösztöndíjat ír ki az elnyomott fehér férfiaknak. Legutóbb pedig arról beszélt, bár főleg feketéket szeret beengedni a hálószobájába, (még arról is írt, vajon rasszizmusnak számít-e, hogy kiírta a Grindrre, nem akar fehéreket) Trumpot azért vonzónak találja szexuálisan. Sőt, tulajdonképpen ő

Trump-szexuális.”

Ő nyitja tehát az Európa jövője konferenciát, aminek zárszavát Csányi Sándor OTP-elnök fogja elmondani, de a három napban több kormánytag is felszólal.

Szijjártó Péter külügyminiszter 25-én az új globális kihívások témájában fog hozzászólni, és nemcsak Miló lesz egyetlen troll: Deutsch Tamás a mesterséges intelligenciáról tartott blokkban mondja majd el a kormány álláspontját.

A konferenciát a kormány támogatásával a Századvég Alapítvány és a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatja. (Kettős Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt