Milo Yiannopoulos távozik a Breitbarttól a pedofíliáról szóló megjegyzései miatt

media
2017 február 21., 20:03

Óriásit fordult a világ két nap alatt a trumpista jobboldal egyik vezértrolljával. Hétvégén még az HBO-n szerepelt Bill Maher műsorában, és úgy volt, hogy hamarosan beszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) éves konferenciáján, és nemsokára megjelenik Dangerous című könyve.

link Forrás

Aztán előkerült két videórészlet, amikben arról beszélt, elfogadható lehet idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolata, a beleegyezési korhatár pedig nem fekete-fehér dolog.

link Forrás

A videók felbukkanása után a folyamatos provokációkkal ismertté vált Yiannopoulos olyan hangnemre váltott, amit soha nem lehetett hallani tőle. Facebook-posztokban írt arról, hogy mélységesen elítéli a pedofíliát, hogy nem megfelelő kifejezéseket használt (például nem kellett volna fiút mondania fiatalember helyett), és arról is beszélt, hogy saját maga is zaklatás áldozata volt.

link Forrás

De ez már nem mentette meg. Előbb az ACU mondta vissza a meghívást, majd lemondták a könyvére kötött szerződést. Aztán megjelentek hírek arról, hogy a Breitbartnál tucatnyi ember mondana fel, ha nem rúgnák ki.

Kedden végül ő maga mondott le a Breitbart tech-szerkesztői posztjáról.

link Forrás

Sajtótájékoztatóján pedig elmondta, 13 és 16 éves korában volt szexuális zaklatás áldozata, ebből egyszer egy pap volt az elkövető. Yiannopoulos szerint ő semmilyen módon nem támogatja, vagy tartja elfogadhatónak a pedofíliát, de elnézést kér azoktól az áldozatoktól, akiket megbántottak a szavai.

link Forrás

A Breitbarttól való távozása után saját, új oldalt indít, és azt mondja, ezután sem adja fel a provokatív vicceket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.