Hétévnyi EU-s támogatás ötödét osztották el egyetlen hónap alatt Magyarországon

gazdaság
2018 január 3., 14:04
comments 141

A portfolio.hu szokás szerint összeállította az előző havi történéseket az uniós források körül. És kiderült, rekordhónapon van túl Magyarország: decemberben 1660 milliárd forintnyi EU-támogatás nyerteséről született döntés, ami a hétéves keret közel ötödéről.

A decemberi hajrá után az erre a finanszírozási ciklusra kiírt keret 90 százalékát sikerült már elosztani, ez pedig komoly bónuszokat is jelenthet majd több minisztérium érintett alkalmazottainak.

Decemberben összesen 4039 új pályázati nyertest hirdettek ki, és ahogy a gazdasági lap fogalmaz, extrém mértékben megugrott az újonnan megítélt támogatások összege: míg korábban jellemzően havi 200-400 milliárd forintról döntöttek, addig most 1659 milliárd forint sorsáról született döntés.

Megugrottak a kifizetések is, a hatályos szerződések volumene 7345 milliárd forintnál jár. Az uniós finanszírozások felpörgetésével sokan jól járhattak, ugyanis komoly bónuszokat ígértek be a minisztériumoknál, ha sikerül teljesíteni a célokat. Az alapcél biztos teljesült, az 2064 milliárd forint kifizetése volt, míg öt területen a maximális éves kifizetési cél is teljesült. Ezek a GINOP, TOP, KEHOP, KÖFOP és a RSZTOP voltak, az itt érintett dolgozók akár 24 havi bónuszt is kaphatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt