Hiába jelezték a Fideszből is, hogy nem kérnek belőle, Schmidt Mária ragaszkodik Milo budapesti előadásához

politika
2018 január 3., 15:54
comments 241

Az Index külügyminisztériumi forrásokból értesült arról, hogy Schmidt Mária ragaszkodik Milo Yiannopoulos budapesti vendégszerepléséhez. 

Az ismert provokátort a Schmidt által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) utaztatná ide közpénzen. 

Viszont az eredeti tervekkel ellentétben Milo mégsem a V4-konferencia vendége lenne, hanem azt megelőzően és attól függetlenül adna elő Budapesten. 

A lap diplomáciai forrásokból úgy értesült, hogy a V4-es partnerországok részéről is jelezték komoly fenntartásaikat bizonyos meghívottakkal szemben. 

Kedden a Fidesz részéről a párt frakcióvezetője, Gulyás Gergely beszélt arról, hogy nem valószínű, hogy Milo Yiannopoulos részt fog venni a V4-konferencián. Gulyás akkor Yiannopoulos pedofíliáról szóló nyilatkozatairól elmondta, „a pedofíliát elutasítják, az őrültséget pedig őrültségnek tekintik. A demokratikus vitákban teret kell adni a fősodortól eltérő véleményeknek is, egy határon túl azonban már ezek sem férnek bele, és a pedofília népszerűsítése idetartozik”

Arról, hogy mit érdemes tudni Milóról, itt írtunk hosszabban

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt