38 millió dollárból folytathatja az önvezető autók fejlesztését egy magyar* cég

TECH
2018 január 04., 16:34
comments 38

Komoly tőkeinjekciót kapott az AImotive nevű magyar alapítású techcég, amely az önvezető autókhoz fejleszt érzékelőket, kamerákat, a vizuális adatokat feldolgozó technológiát írja a Business Insider. 

A cég termékeinek felhasználása igen széleskörű, flexibilis, azaz típustól, műfajtól függetlenül az önvezető autók alapvető felszereltségéül is szolgálhatnak, írja a lap. Az AImotive által fejlesztett technológiát tavaly Kalifornia mellett Magyarországon és Franciaországban is tesztelték már az utakon.

„A repülésben megszokott biztonsági szint elérését kell hozni a közutakon. A repülés tízezerszer kevesebb kockázattal jár mérföldenként, mint a közúti közlekedés, és ezt nagyrészt szimulációkkal érték el” - mondta a lapnak Kishonti László, az AImotives alapítója, aki nagyon izgatott, hogy a cég életében új fejezet nyílik a komoly fejlesztésekre elegendő befektetéssel. 

* – Az AImotives magyar cég, korábban rosszul írtuk a cikkben, hogy magyar-amerikai volna. (Business Insider)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.