Cáfolja a Csíki Sör tulajdonosát a Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet szerdán írta meg, hogy ma is érvényben lévő elfogatási parancs van Lénárd Andrással szemben az USA-ban. Az ügy még 2001-ben indult, amikor Lénárdot három táncoslánnyal kapcsolták le a határon.

Lénárd Facebook-oldalán közölt ma egy videót, amelyben reagált a Nemzet által megírt vádakra:

„az üzletember azt elismerte, hogy valóban meggyűlt a baja a 2000-es évek elején az amerikai hatóságokkal, de mondanivalójából az derült ki, hogy csupán illegális tartózkodásért vonták felelősségre” – írja a lap, amely ezután a megszerzett periratok alapján cáfolja a székelyföldi vállalkozó szavait.

A lap szerint már az igen magas, ötvenezer dolláros óvadék is arra utal, hogy nem csupán illegális tartózkodás, hanem embercsempészet miatt vették elő Lénárdot, aki csak úgy tudott meglógni a hatóságok elől, hogy az óvadékot kifizetve elhagyta az országot. 

A Csíki Sör nevű sörgyártó az utóbbi hónapokban azzal került be a hírekbe, hogy pereskedésbe kezdett a Heinekennel az egyik termékük miatt, az ügyből „multiellenes” pedig politikai tőkét tudott kovácsolni a kormány, így pl. Lázár beállt Lénárd mögé. (MNO)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.