Cáfolja a Csíki Sör tulajdonosát a Magyar Nemzet

politika
2018 január 04., 16:03
comments 169

A Magyar Nemzet szerdán írta meg, hogy ma is érvényben lévő elfogatási parancs van Lénárd Andrással szemben az USA-ban. Az ügy még 2001-ben indult, amikor Lénárdot három táncoslánnyal kapcsolták le a határon.

Lénárd Facebook-oldalán közölt ma egy videót, amelyben reagált a Nemzet által megírt vádakra:

„az üzletember azt elismerte, hogy valóban meggyűlt a baja a 2000-es évek elején az amerikai hatóságokkal, de mondanivalójából az derült ki, hogy csupán illegális tartózkodásért vonták felelősségre” – írja a lap, amely ezután a megszerzett periratok alapján cáfolja a székelyföldi vállalkozó szavait.

A lap szerint már az igen magas, ötvenezer dolláros óvadék is arra utal, hogy nem csupán illegális tartózkodás, hanem embercsempészet miatt vették elő Lénárdot, aki csak úgy tudott meglógni a hatóságok elől, hogy az óvadékot kifizetve elhagyta az országot. 

A Csíki Sör nevű sörgyártó az utóbbi hónapokban azzal került be a hírekbe, hogy pereskedésbe kezdett a Heinekennel az egyik termékük miatt, az ügyből „multiellenes” pedig politikai tőkét tudott kovácsolni a kormány, így pl. Lázár beállt Lénárd mögé. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.