Február közepén tartják a népszavazást a bulinegyed jövőjéről

Budapest
2018 január 04., 06:31
comments 151

Mivel senki sem támadta meg a helyi választási bizottság határozatát, február 18-án megtarthatják a helyi népszavazást az erzsébetvárosi szórakozóhelyek nyitvatartásáról, tudta meg a Magyar Nemzet. 

Vattamány Zsolt, a VII. kerület fideszes polgármestere a lapnak azt mondta, levélben fogja buzdítani a választópolgárokat, hogy nyilvánítsanak véleményt a népszavazáson. 

A helyiek arról szavaznak, hogy a bulinegyed néven ismert Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátó üzletek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva. 

A döntés mintegy 400-500 szórakozóhelyet érint, ezért a kérdésben nagy a megosztottság az állandó lakhelyükön ténylegesen élők, az ingatlanukat kiadók, valamint a vendéglátóhelyet üzemeltetők között.

A polgármester azt mondta, hogy az önkormányzat nem kampányol egyik álláspont mellett sem, a képviselő-testület december 12-i ülésén azért rendelte el a népszavazást, mert a kérdésben nem tudtak dönteni. (via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.