Február közepén tartják a népszavazást a bulinegyed jövőjéről

Mivel senki sem támadta meg a helyi választási bizottság határozatát, február 18-án megtarthatják a helyi népszavazást az erzsébetvárosi szórakozóhelyek nyitvatartásáról, tudta meg a Magyar Nemzet. 

Vattamány Zsolt, a VII. kerület fideszes polgármestere a lapnak azt mondta, levélben fogja buzdítani a választópolgárokat, hogy nyilvánítsanak véleményt a népszavazáson. 

A helyiek arról szavaznak, hogy a bulinegyed néven ismert Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátó üzletek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva. 

A döntés mintegy 400-500 szórakozóhelyet érint, ezért a kérdésben nagy a megosztottság az állandó lakhelyükön ténylegesen élők, az ingatlanukat kiadók, valamint a vendéglátóhelyet üzemeltetők között.

A polgármester azt mondta, hogy az önkormányzat nem kampányol egyik álláspont mellett sem, a képviselő-testület december 12-i ülésén azért rendelte el a népszavazást, mert a kérdésben nem tudtak dönteni. (via 24.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.