100 millióba került, ma csak raktárnak jó a Városliget egyik pavilonja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tavaly átadtak 3, turistacsalogatónak szánt pavilont a Városligetben. Ezek közül az egyik egy Feszl Frigyes által még a 19. században tervezett kis épület, amire ugyan 104 milliót költöttünk, most azonban a Népszava szerint raktárnak használják, mert sem fagyizót, sem ajándékboltot nem tudtak eredményesen üzemeltetni benne.

A Népszava kereste a Városliget Zrt.-t, hogy megtudják, mikor nyithat ki valami újra a pavilonban, de nem kaptak választ. A három pavilont bérlő Wo Europe Kft. egyébként 1 milliót fizet az épületért, amiben jelenleg csak dobozok vannak.

A Wo Europe Kft. egyébként úgy nyerte el a pavilonok üzemeltetését a Városliget Zrt. pályázatán, hogy 2016-ban nem is volt árbevétele, és a Városliget Zrt. azóta sem indokolta meg, miért a veszteséges cég nyert.

A pavilon sikertelensége nem rettentette el a Városliget Zrt.-t attól, hogy további boltokat és vendéglátóhelyeket terveztessen a Ligetbe, a Népszava szerint épp három, egyenként 115 négyzetméteres étterem építését tervezik. Emiatt is módosítani kell a 2014 óta érvényes Városligeti Építési Szabályzatot, ráadásul ha megépülnek a múzeumok, összesen 23 vendéglátóhely lesz a Városligetben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.