100 millióba került, ma csak raktárnak jó a Városliget egyik pavilonja

Tavaly átadtak 3, turistacsalogatónak szánt pavilont a Városligetben. Ezek közül az egyik egy Feszl Frigyes által még a 19. században tervezett kis épület, amire ugyan 104 milliót költöttünk, most azonban a Népszava szerint raktárnak használják, mert sem fagyizót, sem ajándékboltot nem tudtak eredményesen üzemeltetni benne.

A Népszava kereste a Városliget Zrt.-t, hogy megtudják, mikor nyithat ki valami újra a pavilonban, de nem kaptak választ. A három pavilont bérlő Wo Europe Kft. egyébként 1 milliót fizet az épületért, amiben jelenleg csak dobozok vannak.

A Wo Europe Kft. egyébként úgy nyerte el a pavilonok üzemeltetését a Városliget Zrt. pályázatán, hogy 2016-ban nem is volt árbevétele, és a Városliget Zrt. azóta sem indokolta meg, miért a veszteséges cég nyert.

A pavilon sikertelensége nem rettentette el a Városliget Zrt.-t attól, hogy további boltokat és vendéglátóhelyeket terveztessen a Ligetbe, a Népszava szerint épp három, egyenként 115 négyzetméteres étterem építését tervezik. Emiatt is módosítani kell a 2014 óta érvényes Városligeti Építési Szabályzatot, ráadásul ha megépülnek a múzeumok, összesen 23 vendéglátóhely lesz a Városligetben.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.