50 ezer képet gyűjtött össze nők szoknyája alól a Live Nation koncertszervező cég alelnöke

A 43 éves Andrew Macraet, a Live Nation nevű koncertszervező cég alelnökét tavaly nyáron tartóztatták le, miután egy szolgálaton kívüli rendőr észrevette, hogy a férfi egy tollat tart egy nő szoknyája alá egy londoni metróállomáson. Mikor a rendőr megkérdezte, mit csinált, Macrae bevallotta, hogy a toll egy kamera.

Az ezután induló nyomozás során kiderült, hogy a férfi hosszas munkával több mint 50 ezer képet készített idegen nőkről a saját szexuális vágyainak kielégítésére.

Ez természetesen bűncselekmény, Macrae azonban nem megy börtönbe, 20 hónapos szabadságvesztésre ítélték, de két évre felfüggesztve. Az ügyben eljáró bíró azt mondta, hogy a nők szempontjából valóban jogos elvárás, hogy az ilyen eseteket büntessék, és hogy ezáltal legalább valamennyire védve érezzék magukat a zaklatás hasonló formáival szemben. Enyhítő körülményként vették azonban számításba, hogy Macrae megbánta a tettét, letartóztatása óta kezelésre jár, és hogy az eljárás pszichológus szakértője megállapította, hogy a férfi Asperger-szindrómás viselkedési jegyeket mutat, rosszul kezeli a stresszt és szexfüggő is. (Telegraph)